POLIERBETON

Polierbeton
Polierbeton Betonit

Wat is polierbeton

Gepolierde betonvloeren zijn relatief goedkoop. Polierbeton is cementgebonden en wordt ter plaatse gestort, meestal tussen 12 en 20 cm. dik. Gepolierde betonvloeren worden gepolijst en voorzien van een kwartijtslaag, en zijn daarom erg gemakkelijk te onderhouden. Bovendien zijn gepolierde betonvloeren stofvrij, olie –en vetbestendig.

Het stortbeton dat wij hiervoor gebruiken, wordt geleverd vanuit Benor-gekeurde centrales. De vloeibaarheid wordt aangepast met plastificeerders om de kwaliteit van het beton te garanderen.

Bewapening

Door toepassing van netbewapening of staalvezelwapening worden krimpscheuren en barsten zoveel mogelijk vermeden.

Onze wapeningsnetten hebben een draaddikte van 4 mm., 5 mm., 6 mm., 8 mm. of 10 mm. Ze worden geplaatst met een overlapping van veertig maal de draaddikte. We plaatsen de netten bovenop de pe-folie, op aangepaste (betonnen) afstandhouders. Bij zwaar belaste vloeren gebruiken we dubbel geplaatste wapeningsnetten.

Bij de staalvezelwapening kan worden gekozen voor 15, 20, 25, 30 of 35 kg vezels per kubiek beton. Dit is ideaal voor zwaar belaste en/of naadloze vloeren.

Afwerking

Voor de afwerking van de vloer, kunt u kiezen voor afwerkingen zoals polieren, halfpolieren/fijndraaien of licht borstelen, al naargelang het gebruik van de vloer. Bij een gepolierde vloer is het beton een mengsel van kwarts, en bestaat de toplaag uit cement. Er kan ook gekozen worden voor de toevoeging van een kleurpigment. Polierbeton is ideaal voor onderandere industriehallen.

Als de